Corona psykolog og terapi 

Øv, vi blev alle ramt af en udefrakommende krise. Og selvom om krisen (Corona virusen) kom udefra og er en fysisk sygdom, så rammer dens afledte virkninger også indeni os mennesker og sætter vores mentale sundhed på dagsordenen.


Som krisepsykolog har jeg viden om, hvad kriser er, hvordan de påvirker mennesker (forskellige reaktioner), og ikke mindst, hvordan vi kommer gennem og godt over en krise.


Kriser kan, over tid, føre af 2 hovedveje:

  • Kan sætte sig som et efter-traume (Post traumatisk)
  • Kan føre til en efter-udvikling (Post development)

 

Det er naturligvis udviklingsvejen vi alle skal sørge for, at komme ind på. Og traumatiseringen vi skal undgå.


Udvikling sker (desværre) ikke af sig selv. Nej, vi udvikler os kun, hvis vi arbejder med og bearbejder det, som er sket.


Nogle mennesker har lettere ved dette end andre. Og de mennesker der ikke har så let ved det, eller måske i forvejen var udfordret, kan få brug for støtte, råd, vejledning og terapi.  


Hvis man har brug for hjælp til at komme godt igennem krisen og dens mange forskellige mulige eftervirkninger i sindet, følelserne og nervesystemet, så kan det være en god idé, at opsøge en krisepsykolog.


Således at man selv, familien og arbejdspladsen styrer godt igennem, når samfundet gradvist begynder at åbne op igen.

 

Så man snarest bliver klar til, at vende tilbage til en eller anden form for ny-normal.


Corona-krisen er en helt særlig situation og kræver derfor noget særligt. Også af en krisepsykolog. Hjælpen må skrues anderledes sammen, end ved andre kriser, frygt og angsttilstande.


Udfordringen ved lige præcis Corona-krisen er, at den naturligt, medfører en blanding af frygt og angst. Og hvor trækker man så linjen?


Hvad er en normal/sund reaktion?


Og hvad er en usund overdrivelse?


Coronavirusen er en usynlig og reel trussel som (for nogle få) kan være dødelig. Og en af de helt store udfordringer er, at vi tilmed ikke kan se den og derfor ikke kan vide, hvor den er, om vi er smittebærere og hvornår epedimien/pandamien er ovre.


Følgevirkningerne af Cornavirusen er komplekse. En del af den støtte, jeg kan tilbyde som krisepsykolog er netop viden om krisers forløb, forskel på frygt og angst. Samt støtte, råd og vejledning i, hvordan netop du, med det du bøvler med ovenpå Corona-chokket/krisen, kan komme godt, sundt og udviklet videre.


Min vision er at: Der er et bedre liv til alle og mit håb er, at flere søger hjælp. i tide, før deres psykologiske udfordringer er blevet til en egentlig sygdom/ langtidssygemelding og menneskelig lidelse.